Travel Expert in Georgie: TRAVELDASH

Groepsreizen in Georgië

Groepsreizen zijn een leuke en budgetvriendelijke manier om Georgië te verkennen. Met een groep enthousiaste reizigers ontdek je de verschillende steden of uitgestrekte natuur. Maak kennis dit veelzijdige land en de gastvrije cultuur. Tijdens de groepsreizen is er ook genoeg ruimte om zelf een stad te verkennen, lekker uit te rusten aan het strand of het Georgische nachtleven te ontdekken.

Hieronder vind je een aantal inspirerende groepsreizen waarvan sommige vaste vertrekdata hebben. Je kan ook contact opnemen voor een persoonlijk reisplan.

 

Van Tbilisi naar Batumi

 • Ontdek de Georgische steden Tbilisi, Kutaisi & Batumi
 • Proef de cultuur en eeuwenoude geschiedenis van Georgië
 • Geniet van de lokale keuken en de heerlijke wijnen
 • Enthousiaste lokale gids die goed Engels spreekt
 • 8 tot 14 personen

 • rondreis Georgië

 • 12 dagen

Maak kennis met Georgië tijdens een indrukwekkende twaalfdaagse reis van oost naar west. Bezoek de prachtige steden Tbilisi, Kutaisi en Batumi. Ontdek de rijke cultuur en geschiedenis van het land en ervaar de prachtige gebouwen die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Onze reis start in Tbilisi, en gaat verder naar Mtskheta en Kutaisi, waar je de uitgestrekte theevelden, diepe canyons en historische gebouwen uit de Sovjettijd kunt ontdekken. Tot slot rijden we naar Batumi, de kuststad van Georgië, waar we de bijzondere geschiedenis en adembenemende uitzichten over de stad kunnen bewonderen. Laat je meevoeren door de veelzijdigheid van dit fantastische land!

Wandel- en cultuur reis Georgië

 • Ontdek de prachtige bossen en weides in Borjomi National Park
 • Hike door de bergen en bossen en geniet van panoramische uitzichten
 • Lekker uitwaaien aan de Zwarte Zee
 • Lokale, Engelstalige gidsen
 • 8 tot 14 personen

 • Tbilisi - Borjomi

 • 9 dagen

Tijdens deze avontuurlijke groepsreis ontdek je het prachtige Borjomi Kharagauli National Park, één van Georgië’s grootste nationale parken. Begeleid door een lokale gids en met paarden om onze bagage te dragen, zullen we het park doorwandelen tijdens een vierdaagse wandeling. We zullen door bergen trekken en door weides dwalen, verdwalen in de ongerepte natuur.

Na 4 dagen wandelen, bezoeken we onderweg naar Tbilisi het indrukwekkende Rabati fort en de grotten van Vardzia Cave town. We kunnen ook nog stoppen bij het Paravani lake, gelegen op de hoogvlaktes van Javakheti.

Tot slot sluiten we de reis af met een volledige dag in Tbilisi. Laat je verrassen door de schoonheid en rijkdom van Georgië tijdens deze onvergetelijke reis.

 

Staat jouw droomreis er niet tussen? ~

Laat het ons weten! We kunnen je ongetwijfeld helpen bij het samenstellen van jouw droomreis naar Georgië.

Travel Expert in Georgie: TRAVELDASH

Groepsreizen in Georgië

Groepsreizen zijn een leuke en budgetvriendelijke manier om Georgië te verkennen. Met een groep enthousiaste reizigers ontdek je de verschillende steden of uitgestrekte natuur. Maak kennis dit veelzijdige land en de gastvrije cultuur. Tijdens de groepsreizen is er ook genoeg ruimte om zelf een stad te verkennen, lekker uit te rusten aan het strand of het Georgische nachtleven te ontdekken.

Hieronder vind je een aantal inspirerende groepsreizen waarvan sommige vaste vertrekdata hebben. Je kan ook contact opnemen voor een persoonlijk reisplan.

 

Van Tbilisi naar Batumi

 • Ontdek de Georgische steden Tbilisi, Kutaisi & Batumi
 • Proef de cultuur en eeuwenoude geschiedenis van Georgië
 • Geniet van de lokale keuken en de heerlijke wijnen
 • Enthousiaste lokale gids die goed Engels spreekt

Tijdens deze geweldige rondreis van oost naar west bezoeken we verschillende steden en ontdekken we Georgische cultuur en geschiedenis. We bezoeken twee geweldige gebouwen die beide op de werelderfgoedlijst van UESCO staan.
We beginnen onze reis in Tbilisi en reizen langs Mtskheta door naar Kutaisi. Hier vinden we uitgestrekte theevelden, metersdiepe canyons en oude spagebouwen uit de Sovjettijd.
Na Kutaisi rijden we door naar Batumi, dé kuststad van Georgië. In en rond de stad vinden we mooie plekken met een bijzondere geschiedenis of geweldige uitzichten over de stad.
We sluiten de reis af in Kakheti, helemaal terug in oost Georgië. We bezoeken Davit Gareji en proeven wijnen bij een lokale familie thuis.

Ga mee op reis en ontdek de veelzijdigheid van dit geweldige land!

Dag 1: reis dag

Bij aankomst in Tbilisi wachten onze gidsen jullie op in de aankomsthal. Vanaf het vliegveld is er een transfer geregeld naar het hotel in het hartje van het historische stadscentrum. Afhankelijk van jullie aankomsttijd hebben jullie een vrije avond.

Dag 2: Eerste kennismaken met Tbilisi en de Georgische keuken

We beginnen de reis in Tbilisi, met een avontuur op het programma! We beginnen met een stadswandeling door Tbilisi onder leiding van een lokale Engelstalige gids. Wandel door de historische straten van de stad en ontdek de geheimen van Tbilisi. Na de wandeling is er een lekkere lunch in het stadscentrum. Vervolgens gaan we de Georgische keuken van dichterbij bekijken en maken we verschillende traditionele Georgische gerechten. Na het klaarmaken kunnen we genieten van onze eigen creaties samen met Georgische wijn passend bij de gerechten die we hebben klaar gemaakt. De rest van de avond is vrij te besteden. De avond is verder vrij te besteden en je kunt de stad op eigen tempo verkennen.

Dag 3: Etnografisch museum en wijnproeven

In de ochtend, na het ontbijt, bezoeken we een van de grootste openluchtmusea van Georgië: het etnografisch museum in Tbilisi. Dit museum is gevestigd op een prachtige locatie, omringd door groene weiden en bomen. Hier kun je uitgebreid kennismaken met de verschillende aspecten van de Georgische volksarchitectuur en ambachten, waarbij je unieke voorbeelden uit verschillende regio’s van het land kunt bewonderen.

De middag is vrij om door te brengen zoals je zelf wilt, bijvoorbeeld door de stad te verkennen of even uit te rusten. In de avond komen we samen bij een sfeervolle wijnbar voor een leuke proeverij en een uitgebreid diner, waar we de dag kunnen afsluiten met heerlijke wijnen en lekkere gerechten.

Dag 4: Tbilisi – Mtskheta – Kutaisi

Vandaag ondernemen we een reis richting het westen. Onze eerste stop is Mtskheta, de oude hoofdstad van Georgië gelegen net buiten Tbilisi. Hier bezoeken we het historische centrum en de beroemde Kathedraal Svetitskhoveli. Deze Kathedraal is niet alleen een van de gebouwen in Georgië die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan, maar ook de op twee na grootste kerk in het land. Na ons bezoek aan Mtskheta, waar we ook zullen stoppen voor lunch, gaan we naar Kutaisi. Bij aankomst in Kutaisi gaan we direct op ontdekkingstocht onder leiding van een lokale gids. We lopen door het stadscentrum en leren meer over de rijke geschiedenis van de stad. De rest van de middag en avond zijn vrij te besteden.

Dag 5: Gelati klooster, de grotten van Prometheus en Tskhaltubo spa

Vandaag bezoeken we het Gelati klooster, een van de bekendste kerken van Georgië gebouwd door een machtige koning in de 9e eeuw. Daarna bezoeken we de grotten van Prometheus, een complex van 11 km met 22 hallen en genoemd naar de Griekse mythe. We rijden verder naar Tskhaltubo, bekend om zijn kuuroorden en genezende thermische baden. We maken een wandeling door het dorp en zien zowel herstelde als vervallen sanatoria. ‘s Avonds keren we terug naar Kutaisi en dineren samen.

Dag 6: Martvili canyons

Na het ontbijt laten we Kutaisi opnieuw achter ons en rijden we richting Martvili. Hier zijn de bekendste canyons van Georgië. Nadat we de canyons vanaf boven hebben gezien, maken een boottour over het water in de canyon.
Vervolgens bezoeken we een van de oudste bouwwerken van Georgië: Nokalakevi. Dit is een fort dat al wordt genoemd in geschriften van de 6deeeuw voor Christus.
Na een tour door het fort en een bezoek aan de warmwaterbronnen, reizen we naar de laatste canyon van vandaag; de Okatse Canyon. We wandelen door een stalen constructie die in de canyon hangt. Hierdoor hebben we een geweldig panoramisch uitzicht over de gehele omgeving.
Aan het eind van de dag rijden we terug naar Kutaisi.

Dag 7: Van Kutaisi naar Batumi

Vandaag vertrekken we in de ochtend naar de kuststad Batumi. Onderweg stoppen we in de regio Guria. Deze regio staat bekent om haar theeproductie. Deze dag bezoeken we een theeplantage en het bijbehorende productiegebouw. We krijgen een rondleiding en krijgen een uitleg over de productie van thee en de historie van thee in Guria. Na het bezoek aan het theehuis vervolgen wij onze weg richting Batumi.
Wanneer we aankomen hebben we een paar uur vrij om in te checken en even op te frissen. Vervolgens maken we een stadswandeling door de stad langs de bijzondere gebouwen en verschillende kunstobjecten van Batumi.
De avond is vrij te besteden.

Dag 8: Tamar Mepe

Vandaag gaan we opnieuw landinwaarts en verkennen we de provincie Adjara. We maken een rondtrip startend in Batumi. Eerst passeren we de Tamar Mephe brug. Deze brug dateert terug uit de 12deeeuw en is nog steeds in goede staat. De brug midden in de groene subtropische natuur van het National Park is een prachtig plaatje.
Een stukje verder rijden bezichtigen we de waterval die ook vernoemt is daar deze Koningin. Hierna rijden we terug richting Batumi en stoppen we onderweg bij het een leuk wijnhuis. Hier hebben we een korte rondleiding en proeven we wijn die geproduceerd wordt in deze regio.
Onze dorst is gelest en we keren terug naar Batumi. De rest van de avond is vrij te besteden.

Dag 9: Vrije dag in Batumi

Deze dag is compleet vrij te besteden. Het is mogelijk om rond te wandelen in het stadscentrum of naar het strand te gaan. Ook is er een kabelbaan die vanaf het centrum omhooggaat naar de achterliggende bergen. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over de stad en de zee. Het is ook mogelijk om met een taxi ongeveer 30 minuten naar het zuiden te rijden. Hier langs de kust lijn heb je mooie rustige kiezelstranden met kraakhelder water. Of bezoek de Botanische tuin, net buiten Batumi.
Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden! We helpen jullie op weg en iedereen kan zijn eigen plan trekken.

Dag 10: Batumi Tbilisi

Vandaag vertrekken we na het ontbijt vanuit Batumi terug naar Tbilisi. De reis duurt zo’n 6 uur. Eenmaal terug in Tbilisi checken we in en is de rest van de namiddag en avond vrij te besteden.

Dag 11: Dagtrip Kazbegi

‘s Ochtends vertrekken we naar Kazbegi, een adembenemende bestemming in Georgië. Tijdens deze dagtrip maken we verschillende stops, waaronder bij het Russian Friendship monument, Ananuri fort en de iconische Gergeti Trinity Church. Hier ontdekken we de schoonheid en geschiedenis van deze regio. Geniet van het prachtige uitzicht en verdiep je in de cultuur en tradities van Georgië.

We vertrekken in de ochtend naar Kazbegi en maken onderweg verschillende stops bij mooie bezienswaardigheden. Een van deze stops is bij het Russian Friendship monument, dat symbool staat voor de vriendschap tussen Rusland en Georgië. Ook bezoeken we Ananuri fort, een imposante middeleeuwse vesting die getuigt van de rijke geschiedenis van de regio.

De kers op deze dagtrip is het bezoek aan de iconische Gergeti Trinity Church. Deze 14e-eeuwse kerk staat op een bergtop en biedt een spectaculair uitzicht over de omgeving. Het is een belangrijke religieuze site voor de lokale bevolking en biedt ons de kans om deze rijke cultuur en tradities beter te begrijpen.

Dag 12: Terug naar Nederland

De airporttransfer staat klaar op de gewenste tijd. Mocht er nog tijd zijn, zal het ontbijt klaar staan voor jullie. Voor degene die graag nog een paar dagen in Georgië blijven, kunnen we nog nachten bij boeken of andere dagtrips organiseren naar bijvoorbeeld Kakheti of Gori.

ALGEMEEN
 • Locatie: Georgië
 • Duur: 12 dagen
 • Kosten: v.a. €1720,- p.p.
 • Personen: v.a. 8 personen
 • Reisseizoen: mei – oktober
INCLUSIEF
 • 2 Airport transfers
 • Alle vervoer, zoals in het reisoverzicht, met fijne & ruime bus
 • 5 overnachtingen in Tbilisi, inclusief ontbijt
 • 3 overnachtingen in Kutaisi, inclusief ontbijt
 • 3 overnachtingen in Batumi, inclusief ontbijt
 • Entreegelden voor alle genoemde highlights
 • Maaltijden zoals in het reisoverzicht, alcoholische dranken niet inbegrepen bij diners
 • 10 dagen met 2 Engelstalige lokale gidsen
EXCLUSIEF
 • Reisverzekering
 • Alcoholische dranken
 • Vluchten
 • Extra nachten in Tbilisi, eventueel bij te boeken

Meld je aan voor de reis van 12 – 23 juni, 2023.

Je kan ook een persoonlijk reisplan aanvragen.

Heb je nog vragen of wil je persoonlijk reisadvies? Dan mag je altijd contact met ons opnemen!

Wandel- en cultuur reis Georgië

 • Ontdek de ongerepte natuur van west Georgië
 • Hike naar watervallen en klim door canyons
 • Lekker uitwaaien aan de Zwarte Zee
 • Lokale, Engelstalige gidsen met outdoor-ervaring

Tijdens deze avontuurlijke groepsreis ontdek je het prachtige Borjomi Kharagauli National Park, één van Georgië’s grootste nationale parken. Begeleid door een lokale gids en met paarden om onze bagage te dragen, zullen we het park doorwandelen tijdens een vierdaagse wandeling. We zullen door bergen trekken en door weides dwalen, verdwalen in de ongerepte natuur.

Na 4 dagen wandelen, bezoeken we onderweg naar Tbilisi het indrukwekkende Rabati fort en de grotten van Vardzia Cave town. We kunnen ook nog stoppen bij het Paravani lake, gelegen op de hoogvlaktes van Javakheti.

Tot slot sluiten we de reis af met een volledige dag in Tbilisi. Laat je verrassen door de schoonheid en rijkdom van Georgië tijdens deze onvergetelijke reis.

Dag 1: Aankomst in Georgië, Tbilisi

Bij aankomst in Tbilisi worden jullie opgehaald en naar het hotel gebracht. Bij
aankomst ontvangen jullie lokale simkaarten met internet. Zo kunnen jullie het
thuisfront contacteren en mooie vakantiekiekjes posten.
Jullie verblijven in een leuk hotel gelegen in het oude stadscentrum. De host voorziet
elke ochtend vers ontbijt op de 4e etage. Prachtige uitzichten over de stad zijn
gegarandeerd!
Vanaf het hotel is er van alles te zien en te doen, op loopafstand. Freedom Square,
de badhuizen, Narikala fortress, restaurants & barretjes – allemaal op 5-15 minuten
lopen.

Op dag 8 voorzien we een vrije dag in Tbilisi.

Dag 2: Tbilisi – Borjomi, eerste wandeldag

Na het ontbijt vertrekken we naar Borjomi. Na een uurtje of 2 rijden, komen we aan bij het Borjomi Kharagauli National Park, een van de grootste Nationale Parken van Georgië. Het park strekt over meer dan 1% van het Georgisch landoppervlakte.
Omdat het park in de Kleine Kaukasus ligt, heb je een prachtige mix van bossen en weides, met bergtoppen hoger dan 2500m.

Wandeling van 3,5 dag, zo’n 40-50 kilometer totaal. Hoogteverschillen van 500-2200 meter.

Ontbijt, lunch & diner zijn inclusief
Overnachting: kamperen en/of berghut

Dag 3: Hike

Ontbijt, lunch & diner zijn inclusief
Overnachting: kamperen en/of berghut

Dag 4: Hike

Ontbijt, lunch & diner zijn inclusief
Overnachting: kamperen en/of berghut

Dag 5: Hike, overnachting guesthouse

Ontbijt, lunch & diner zijn inclusief
Overnachting: guesthouse in Borjomi

Dag 6: Dagje Borjomi

Vrije dag in Borjomi, met gids, eventueel wandeling door het park en het bos, naar warmwaterbron.

Dag 7: Rabati Castle & Vardzia

Vanaf Borjomi rijden we terug naar Tbilisi, maar deze keer niet over de snelweg. We vertrek op tijd en rijden richting Akalkalaki. We bezoeken Rabati Castle en lunchen. Vervolgens rijden we naar Vardzia Cave town en bezoeken dit grottenklooster. Ten slotte rijden we verder, langs het Paravani Lake, naar het hotel in Tbilisi.

Dag 8: Vrije dag Tbilisi

Vrije dag in Tbilisi

Dag 9: Terugreis

Op de gewenste tijd checken jullie uit en worden jullie terug naar het vliegveld gebracht.

ALGEMEEN
 • Locatie: Tbilisi & Borjomi
 • Duur: 9 dagen
 • Kosten: v.a. €990,- p.p.
 • Personen: v.a. 8 personen
 • Reisseizoen: begin juni – eind september
INCLUSIEF
 • Alle binnenlandse vervoer volgens reisoverzicht
 • 2 Airport transfers
 • Transfer Tbilisi – Borjomi
 • 3 overnachtingen in Tbilisi, inclusief ontbijt
 • 3 overnachtingen & 3,5 dag in Borjomi NP, in tenten en/of berghutten, incl.:
  • Tenten, slaapzakken en slaapmatten
  • Bestek/bord
  • Paarden voor bagage
  • 2 Lokale Engelssprekende gidsen
  • alle maaltijden
 • 2 overnachtingen in Borjomi, inclusief ontbijt
 • Vrije dag in Borjomi, met 2 gidsen – eventueel wandeling door het park en bos, naar een warmwaterbron met zwemmogelijkheid – lunch/diner niet inclusief.
 • Dagtrip Borjomi – Tbilisi, via Rabati Castle & Vardzia Cave Town, met 2 gidsen, lunch & diner inclusief
 • Vrije dag in Tbilisi
EXCLUSIEF
 • Reisverzekering
 • Alcoholische dranken
 • Vluchten
 • Extra nachten in Tbilisi, eventueel bij te boeken

Meld je aan voor de reis van 24 juni – 3 juli 2023.

Je kan ook een persoonlijk reisplan aanvragen.

Heb je nog vragen of wil je persoonlijk reisadvies? Dan mag je altijd contact met ons opnemen!

 

Staat jouw droomreis er niet tussen?

Laat het ons weten! We kunnen je ongetwijfeld helpen bij het samenstellen van jouw droomreis naar Georgië.

GET INSPIRED

Bekijk andere leuke trips en activiteiten in Georgië

GET INSPIRED

Bekijk andere leuke trips en activiteiten in Georgië

WhatsApp chat