Travel Expert in Georgie: TRAVELDASH

Op vakantie naar Georgië

Heb je de knoop doorgehakt en ben je gestart met het plannen van je Georgië vakantie? Of ben je nog niet helemaal zeker of Georgië wel zo’n fijn vakantieland is?

Spoiler: Georgië is misschien wel een van de meest bijzondere vakantielanden op het Europees continent. 

“Geen standaard vakantieland maar een absolute aanrader” – Margreet, self-drive rondreis

Georgië, een bijzonder land op het randje van Europa. Een land met hoge bergen, glooiende valleien, woestijngebied, eeuwenoude nederzettingen en kloosters, uitgestrekte kiezelstranden, wilde rivieren en diepe canyons. Naast al het natuurlijk schoon, is het land ook welbekend om haar geweldige wijnen, heerlijke keuken die geserveerd wordt door het gastvrije volk. Voeg daar nog een rijke geschiedenis en levendige cultuur aan toe en je hebt een van de meest bijzondere vakantielanden op het Europees continent.

Het paradijs voor natuurliefhebbers

Een vakantie in Georgië biedt gigantisch veel mogelijkheden voor outdoor liefhebbers. Je kan gemakkelijk een aantal daghikes maken of kiezen voor meerdaagse wandeltochten. In vrijwel elke regio zijn er wel een aantal routes voor verschillende niveaus.

Er zijn ook genoeg mogelijkheden voor de mountainbikers. Zo zijn er rond Tbilisi al een aantal leuke trails. Ga je verder het land in, naar bijvoorbeeld Kazbegi, dan kan je ook een meerdaagse mountainbike tour doen. Perfect te combineren met bezoeken aan kleine bergdorpjes en leuke musea.

Zit je liever wat hoger? Stap dan op een paard en rij door het Georgische landschap. In Georgië vind je veelal wat kleinere paarden. Deze paarden zijn erg sterk en ideaal voor lange tochten in de bergen.

De Georgische keuken: daar waar Europese, Midden-Oosterse en West-Aziatische invloeden samenkomen

Georgië kent een rijkgevulde keuken met veel kruiden en specerijen en een combinatie van vlees en vegetarische gerechten. Aanwezig bij elke maaltijd: brood en zout.

Benieuwd naar de 20 meest populaire gerechten in Georgië? Download hier onze top 20 Georgische gerechten met korte omschrijving. Zo ben je goed voorbereid op je eerste maaltijd in Georgië.

De rijke geschiedenis en levendige cultuur

De Georgische geschiedenis gaat eeuwen terug in de tijd. Zo zijn er in Kakheti wijnresten gevonden van 8000 jaar geleden en zou de mantel van Jezus begraven zijn in Mtsketa. 

Tijdens je vakantie in Georgië kan je kennismaken met de veelzijdige Georgische geschiedenis. Ontdek bijzondere kloosters zoals Davit Gareij, Vardzia, Gergeti en Katskhi. 

Of leer meer over de oude geschiedenis en het leven in het oude Georgië in leuke musea zoals Tbilisi open air museum of Ethnography, Dadiani Palace museum, Stalin museum of het House museum of Alexander Chavchavadze.

Wil je de cultuur en geschiedenis ontdekken samen met locals? Kijk dan eens op tkt.ge/en. Hier koop je tickets voor het nationale rugby team, de opera en optredens van het Georgian National Ballet. 

Ook organiseren wij regelmatig stadswandelingen in Tbilisi. Een lokale gids die goed Engels spreekt neemt je mee door het oude stadscentrum van Tbilisi en de omliggende districten. De gids vertelt je van alles voor de geschiedenis en cultuur aan de hand van een leuke en interactieve wandeling. Neem contact op voor meer informatie.

Proef 8000 jaar ervaring in wijnbouw

Tijdens je Georgië vakantie heb je de kans om de grote variatie aan Georgische wijnen te ontdekken. Van zachte huisgemaakte wijnen tot zwaardere wijnen, gemaakt door lokale wijnbouwers. 

Als je geluk hebt, zal je hier en daar huisgemaakte wijnen kunnen proeven van de verschillende hosts. Of kan je aansluiten bij een Supra, een Georgisch feestmaal waar men bij elke slok wijn een mooie toost uitbrengt. 

Kakheti, de regio die het meest bekend staat om haar wijnproductie, is een prachtige regio die vooral in het voor- en najaar erg aantrekkelijk is. Het is er relatief warm en je vind er een verscheidenheid aan activiteiten.

Er zijn nog zo veel meer redenen om op vakantie naar Georgië te gaan! Door de hoeveelheid activiteiten en bezienswaardigheden is er voor ieder wat wils. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij helpen je graag met je reisplanning en voorzien je van handige tips. Stuur ons een bericht!

“Ze hebben in de voorbereiding heel fijn meegedacht en geluisterd naar onze wensen. Tijdens de reis waren ze altijd bereikbaar, en we hebben zonder zorgen het land op eigen houtje kunnen ontdekken” – Esther, 2022

Vakantie naar Georgië: de beste reistijd

Een vakantie in Georgië kan in principe het hele jaar. Vanaf half december tot half maart kan je genieten van witte pistes en bergen vol poedersneeuw. Door de grote verschillen in klimaat, kan je vanaf april al warme lentedagen. Vanaf juni zijn de meeste grote natuurgebieden weer toegankelijk voor het maken van mooie wandelingen. Tot september/oktober kan je nog heerlijk nazomeren.

Naar onze mening is de beste reistijd voor Georgië mei – juni en september – oktober. Tijdens deze periode veranderd het complete landschap. Alles staat in bloei en begint te groeien of de herfst kleurt het prachtige landschap. Zeker wanneer je een rondreis door Georgië maakt, zijn dit fijne periodes met heerlijk weer en relatief weinig andere reizigers.

In de zomer kan het in Tbilisi erg warm zijn, alhoewel het meestal wel onder de 30 graden blijft. Buiten de stad vind je al snel verkoeling in de bergen of aan het strand.

Vanaf oktober wordt het weer natter en kouder. Regio’s zoals Tusheti zijn niet meer bereikbaar met de auto. Ook wordt het in de bergen te koud om te kamperen.

Heb je vragen of wil je meer informatie over een vakantie naar Georgië? We helpen je graag. Stuur ons een bericht!